Grillet kylling med salat og hvitløksbrød
Deilig kyllingrett med hjemmelagde hvitløksbrød.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Vask kyllingen og tørk med tørkepapir.
- 2Del kyllingen i to, mellom de to brystfiletene. Smør skinnet inn med olje, og krydre med salt og pepper.
- 3Legg kyllingen med skinnsiden ned på medium varm grill eller stekepanne. Legg på lokk og la kyllingen steke i 20–30 minutter. Snu kjøttet av og til, men la kjøttet ligge lengst med skinnsiden ned.
- 1
Salat:
- 1Rist pinjekjernene i en tørr panne i 2–3 minutter, til de er gylne.
- 2Skjær squash i strimler med en ostehøvel eller kniv. Tin ertene og skjær parmesan i tynne skiver.
- 3Bland alt med ruccola, dryss basilikumblader og pepper over til slutt.
- 4Finhakk vårløk eller gressløk og bland sammen med olje, eddik, sitronsaft og salt til en dressing,
- 1
Hvitløksbrød:
- 1Rull ut den ferdige pizzabunnen og smør den med smør. Riv eller hakk hvitløken og fordel over bunnen. Legg gjerne på noen basilikumblader også.
- 2Brett bunnen slik at du får en halvmåne. Del så deigen opp i 12 lange strimler. Tvinn to og to strimler sammen og fest endene til en knute.
- 3Legg knutene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek hvitløksbrødene på 200 ºC i ca. 10–12 minutter til de har fått en gyllen stekeskorpe.
- 1