Saftig nøttekake med krem og bær

Saftig nøttekake med krem og bær

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne nøttekaken er enkel å lage og mye smak! Pynt kaken med friske bær og pisket krem og du har en lekker dessert som alle liker.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180 grader. Kle en form, ca. 24–26 cm i diameter med bakepapir i bunnen og på sidene. Visp egg og sukker til eggedosis. Kjør hasselnøtter og mandler til fint “nøttemel” i en hurtigmikser. Bland bakepulveret sammen med de malte nøttene og vend nøttene i eggedosisen. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter (sjekk gjerne med en kakestikke om kaken er ferdig). Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Løft nøttekaken over på et passende fat, topp med myk pisket krem og masse friske bær.