Valnøttrundstykker

Nøtter setter en spennende smak på gjærbakst, og disse rundstykkene er intet unntak. Blanding av flere kornarter i deigen spisser smaken ytterligere.

60+ min
Middels
Valnøttrundstykker

Slik gjør du

    1. 1
      Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere.
    2. 2
      Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart. Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter.
    3. 3
      Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og blank. La deigen hvile i ca. 1 time.
    4. 4
      Del deigen i emner og form til ti runde kuler.
    5. 5
      Hev rundstykkene til dobbel størrelse.
    6. 6
      Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220°C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.