Ribbepizza

Ribbepizza

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Bruk opp restene av ribben eller ribbensteken og lag en spennende pizza!

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett resten av ingrediensene til pizzabunnen. Elt deigen i ca. 5 minutter i en kjøkken-maskin eller for hånd. La den heve til dobbelt størrelse i ca. 40 minutter.
Forvarm stekeovnen til 230 °C.
Del deigen i to like store emner. Strø mel på bordet og trykk deigemnene ut til tynne pizzabunner. La bunnene etterheve i ca. 10 minutter.
Skjær rødløk i tynne skiver eller ringer. Skjær ribberestene i passende biter.
Smør bunnene med pizzasaus og legg på osten. Fordel ribbebiter og rødløk over pizzaen og dryss over litt oregano.
Stek pizzaen til overflaten er gyllen og bunnen er sprø, ca. 8 minutter.

Tips:

Bruk gjerne en hvit pizzasaus hvis du ønsker det. Rester av andre oster som for eksempel blåmuggost er også godt å ha på pizzaen.