Ingredienser
Quesadilla er en enkel middag som alle kan like! Her har vi dem fylt med kyllingkjøttdeig, jalapenos og frisk vårløk. Server med en frisk tomatsalsa til.
Fremgangsmåte
-
Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chili og finhakk rødløk og hvitløk. Rør sammen tomater, chili, rødløk og hvitløk. Tilsett limesaft, en god klype sukker og en klype salt. Rør inn hakket koriander.
-
Stek kyllingkjøttdeigen i litt olje over høy varme. Stek til kjøttdeigen blir gyllen og gjennomstekt, hakk den opp i mindre biter underveis i stekingen. Krydre med tacokrydder, salt og pepper.
-
Rens og finsnitt vårløken. Hell laken av jalapenoene og la skivene få dryppe litt av seg.
-
Legg en tortillalefse på skjærefjølen og lag et snitt fra midten av tortillaen og ut i kanten. Tenk at tortillaen deles i fire deler, og legg ost på én del, kjøtt på én, vårløk på én og noen skiver jalapenos sammen med grovhakket koriander på den siste delen. Begynn der du har snittet tortillaen og brett en del over på motsatt side, så over neste og neste. Til slutt har du en fylt trekant. Gjenta prosessen med de andre tortillaene.
-
Stek quesadillaen i en panne med litt olje til tortillaen er sprø og osten i fyllet har smeltet (kan også stekes i et toastjern eller vaffeljern).
-
Del den nystekte quesadillaen i to før servering og server den med tomatsalsa.
-
Som ekstra tilbehør er det godt med rømme og guacamole.