Ingredienser
Pølser med kremet potetmos og smaksrik brun saus, også kalt Bangers and mash, er en pubklassiker vel fortjent sitt rykte som skikkelig kosemat.
Fremgangsmåte
-
Start med å lage sausen. Kutt rødløken i strimler. Stek den i smør på middels varme i en gryte til løken er myk og har fått litt farge. Ta ut løken og smelt 2 ss smør i gryten, ha i hvetemel og brun blandingen mens du hele tiden rører. Ta gryten bort fra varmen og spe med buljong under omrøring. Kok opp sausen og tilsett timian, eddik, fløte, sukkerkulør og den stekte rødløken.
-
Del pølsene på langs slik at de nesten er delt i to, men fortsatt akkurat henger sammen på langsiden. Varm opp en stekepanne med litt olje. Legg pølsene med flatsiden ned i den varme stekepannen. Stek dem på medium varme til pølsene har en fin og gyllen farge på begge sider. Dersom pølsen ikke vil ligge helt flatt, kan du legge litt press på pølsen for å holde den nede, f.eks. med en tallerken.
-
Lag potetmosen etter anvisning på pakken.
-
Stek ertene i smør på stekepannen i ca. 2–3 minutter på høy varme. Dryss til slutt over finhakket persille.
-
Server pølsene med erter og potetmos. Pynt med hakket gressløk.