Stekte kjøttpølser med rotgrønnsaker
Lag en enkel middag med stekte kjøttpølser og rotgrønnsaker! Server med klassisk brun saus og sennep til.
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 200 grader. Kle et brett med bakepapir. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller kløfter. Fordel grønnsakene utover stekebrettet. Tilsett hvitløk, press over sitronsaften og drypp over honning og noen rause dråper olivenolje. Krydre med salt og pepper og vend litt rundt på grønnsakene. Bak i ovn i cirka 35 min, eller til grønnsakene er helt møre, vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
- 2Del pølsene i fire (først på langs og så på tvers). Lag noen snitt på skinnsiden og stek pølsene gylne i stekepannen med litt olje eller smør.
- 3Server stekte kjøttpølser med bakte rotgrønnsaker, brun saus og sennep.
- 4Smelt smøret til sausen i en liten tykkbunnet kasserolle. Visp inn melet og brun jevningen over middels høy varme under stadig omrøring til jevningen er gyllenbrun. Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper for å unngå klumper. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 15 minutter.
- 5Smak til med sennep, salt og pepper.
- 6Denne retten inneholder ca. 900 g grønt.
- 1