Pølser med potetsalat og syrlig kål

Lag en skikkelig pølsefest med potetsalat og syrlig kål, eller topp den med tilbehøret du liker aller best!

40-60 min
Middels
Pølser med potetsalat og syrlig kål
Tips!

Limemarinert rødløk egner seg utmerket som tilbehør.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok potetene møre, hell av vannet og damp potetene tørre. Avkjøl og skjær potetene i skiver.
    2. 2
      Visp sammen olje, sennep, sukker, eddik og agurklake. Smak dressingen til med salt og pepper (og ev. litt mer eddik hvis nødvendig).
    3. 3
      Rens og finhakk eller finsnitt rødløken og skjær vårløken i tynne skiver.
    4. 4
      Bland potetene sammen med dressing, løk, vårløk, sylteagurk og urter.
    5. 5
      Rens og skjær sommerkålen i tynne strimler (det skal bli omtrent 1 liter finstrimlet kål). Dryss over litt salt (to gode klyper) og kna saltet inn i kålen. La kålen «marinere» i cirka 15 minutter. Bland inn eddik og olje. Ha til slutt i hakket persille og litt syltet rødløk (hvis ønskelig).
    6. 6
      Skjær noen snitt i pølsene og grill dem pent gyllne over det hele.
    7. 7
      Server pølsene med potetsalat, syrlig kål, ketchup, sennep og varme brød.