Pølser med potetsalat og syrlig kål
Lag en skikkelig pølsefest med potetsalat og syrlig kål, eller topp den med tilbehøret du liker aller best!
40-60 min
Middels
Tips!
Limemarinert rødløk egner seg utmerket som tilbehør.
Slik gjør du
- 1Kok potetene møre, hell av vannet og damp potetene tørre. Avkjøl og skjær potetene i skiver.
- 2Visp sammen olje, sennep, sukker, eddik og agurklake. Smak dressingen til med salt og pepper (og ev. litt mer eddik hvis nødvendig).
- 3Rens og finhakk eller finsnitt rødløken og skjær vårløken i tynne skiver.
- 4Bland potetene sammen med dressing, løk, vårløk, sylteagurk og urter.
- 5Rens og skjær sommerkålen i tynne strimler (det skal bli omtrent 1 liter finstrimlet kål). Dryss over litt salt (to gode klyper) og kna saltet inn i kålen. La kålen «marinere» i cirka 15 minutter. Bland inn eddik og olje. Ha til slutt i hakket persille og litt syltet rødløk (hvis ønskelig).
- 6Skjær noen snitt i pølsene og grill dem pent gyllne over det hele.
- 7Server pølsene med potetsalat, syrlig kål, ketchup, sennep og varme brød.
- 1