Ostegrill med hjemmelaget potetstappe

Spis deg god og mett på denne deilige, saftige middagsretten. PS! I denne oppskriften kan kjøttpølse erstattes med vegetarpølse

20-40 min
Enkel
Ostegrill med hjemmelaget potetstappe
Tips!

I denne retten kan ostegrillpølsene fint erstattes med f.eks. Go`Vegan grillpølser eller andre vegetarpølser, så har du en vegetarrett.

Slik gjør du

  1. Potetstappe:

    1. 1
      Skrell potetene og legg dem i en gryte. Dekk så vidt med vann, legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la potetene småkoke i 20–25 minutter, til de er helt møre. Mos potetene og tilsett melk, smør, salt og pepper. Bland godt.
  2. Brun saus med løk:

    1. 1
      Skrell og skjær løken i skiver. Surr løken i smør i en gryte til den er blank og myk. Tilsett vann, buljongterning og noen dråper sukkerkulør. La sausen koke i 10 minutter. Rør maizena ut i 2–3 ss kaldt vann og hell det i den kokende sausen mens du rører. Smak til med salt når sausen har tyknet.
  3. Grønnsaker:

    1. 1
      Del tomatene i to, brokkoli i små buketter og asparges i stykker. Kok opp vann med litt salt og la brokkoli og asparges koke i 2 minutter. Sil av vannet og bland tomatene med de varme grønnsakene. Dryss over litt hakket persille.
    2. 2
      Stek grillpølsene i medium varm stekepanne i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme.
    3. 3
      Server pølsene med potetstappe, brun saus og grønnsaker.
    4. 4
      Tips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på Pytt i panneTips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på [Pytt i panne](recipe:676be327-f3ff-40ef-8265-7331f5d94583)