Ingredienser
Pizza-snurrer er super mat både for liten og stor. Dessuten er de utmerket turmat. Ta dem med frosne. De tiner raskt.
Fremgangsmåte
-
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt, egg og hvetemel. Elt deigen godt og la den heve i 1/2 time til dobbel størrelse.
-
Lag en enkel og god pizzasaus av tomatpuré rørt ut med litt vann. Rund av smaken med litt sukker. Smak til pizzasausen med oregano, salt og pepper.
-
Kjevle ut deigen til en avlang leiv. Smør pizzasaus på leiven og fordel alt fyllet og osten. Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.
-
Skjær 3 cm brede stykker av ”pølsa” og legg dem med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett. Trykk eventuelt snurrene litt ned (blir bredere og ikke så høye). La dem etterheve i ca. 20 minutter.
-
Stek pizza-snurrene nest nederst i stekeovnen ved 225 °C i 20-25 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.
-
Tips: Snurrene kan fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises. Gi dem eventuelt et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem. Pizza-snurrene er utmerket piknik-mat. Ta dem med frosne. De tiner raskt.