Porsjonspizza
Minipizza er skikkelig gøy å lage i airfryer! Prøv ulike toppinger og nyt en sprø og herlig pizza til helgekosen.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Bland gjær, lunket vann og olivenolje i en bolle. Rør inn mel og salt. Elt det sammen til en elastisk og fast deig. La deigen heve i ca. 30 minutter. Eventuelt kan lage deigen dagen før og la den heve i kjøleskapet over natten.
- 2Forvarm airfryeren til 190 °C.
- 3Del deigen i 4 like store emner. Form dem til små porsjonspizzaer på et melet underlag. Unngå å bruke kjevle hvis du vil ha en luftig skorpe. Dytt heller deigen utover fra midten med fingrene. Pelse midten av deigen med litt olivenolje.
- 4Spray eller pensle airfryer-kurven med litt olje og legg en pizzabunn rett i kurven. Stek den i airfryeren i 3 minutter. Gjenta dette med alle bunnene.
- 5Kjør alle ingrediensene til den røde sausen til en jevn saus i en blender eller med stavmikser.
- 6Bland sammen alle ingrediensene til den hvite sausen i en skål.
- 7Fordel pizzasaus og topping på de forstekte bunnene. Vent med løk og urter.
- 8Stek hver pizza i 7 minutter. Legg eventuelt på rødløk etter 2 minutter. Ta gjerne en titt på pizzaen mot slutten av steketiden da airfryere kan varierer i styrke.
- 9Topp gjerne med litt friske urter ved servering.
- 1