Pizza med pesto og salat

Pizza med pesto og salat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? En lekker og fristende vegetarpizza.

Fremgangsmåte

Salattopping:
Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.
Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.
Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.
Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.