Ingredienser
Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron.
Fremgangsmåte
- Ostefyll:
-
Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.
-
Ha blandingen i en rund kakeform 20-22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
-
Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i en foodprocessor.
-
Rør gelépulver ut i 2,5 dl kokende vann til det er godt oppløst. Avkjøl litt.
-
Ha den litt avkjølte geléen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i sitronskallet.
-
Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
-
Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
-
Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer.
-
Ostekaken kan pyntes med pisket krem, sitronskall og/eller sitronmelisse.