Philadelphia ostekake

Philadelphia ostekake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron.

Fremgangsmåte

Ostefyll:
Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.
Ha blandingen i en rund kakeform 20-22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i en foodprocessor.
Rør gelépulver ut i 2,5 dl kokende vann til det er godt oppløst. Avkjøl litt.
Ha den litt avkjølte geléen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i sitronskallet.
Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer.
Ostekaken kan pyntes med pisket krem, sitronskall og/eller sitronmelisse.