Sitronpasta med ørret

Kremet pasta med ørret gjør susen! Dette er en enkel og nydelig rett som egner seg like godt både til hverdag og fest.

20-40 min
Enkel
Sitronpasta med ørret

Slik gjør du

    1. 1
      Kok opp pastavann og forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft.
    2. 2
      Skjær ørretfiletene i biter på ca. 2 x 2 cm. Bland dem med olivenolje, litt av parmesanen, 1 båt presset hvitløk, litt av sitronskallet, salt og pepper.
    3. 3
      Del cherrytomatene i to. Ha ørreten og tomatene i en ildfast form som er smurt med smeltet smør.
    4. 4
      Når pastavannet har kokt opp, legger du i pastaen. Sett samtidig formen med ørreten og tomatene i ovnen i ca. 10 minutter.
    5. 5
      Stek en båt presset hvitløk i olje i 1 minutt og bland i sennep, fløte, crème fraîche, sitronskall og sitronsaft. Kok opp under omrøring og rør inn resten av parmesanen.
    6. 6
      Legg tomatene og ørreten i sausen og la det småkoke i 2 minutter.
    7. 7
      Rør inn litt persille mot slutten, og topp gjerne med ekstra parmesan og persille.