Pastagrateng med kyllingkjøttdeig
En lun pastagrateng er en super middag når det er kaldt ute og du har lyst på noe ekstra godt. Server gjerne med litt frisk salat til.
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Rens og finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og stangselleri i små terninger.
- 2Stek baconet i en stor stekepanne sammen med en klunk olje. Tilsett grønnsakene når baconet er gyllent og stek alle grønnsakene myke og lett gylne, det tar ca. 10 minutter.
- 3Ta alt ut av pannen så lenge. Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og stek kjøttdeigen (hakk den opp underveis i stekingen). Ha alle grønnsakene tilbake i pannen og tilsett oregano, kjøttkraft og tomater. La kjøttsausen putre i minst 20 minutter. Rør noen ganger underveis og smak til med salt og pepper.
- 4Varm ovnen til 200 grader. Kok pastaen “al dente”. Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Visp inn melet og tilsett den varme melken mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper. La sausen småkoke under omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatt. Trekk sausen vekk fra varmen og rør inn 100 g revet mozzarella.
- 5Bland pasta penne sammen med kjøttsausen og ha det over i en passende ildfast form. Hell over ostesausen og dryss over resten av osten.
- 6Gratiner gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til overflaten er gyllen og litt sprø i kantene.
- 1