Pannestekt ørret med soyaglaserte grønnsaker

Pannestekt ørret med soyaglaserte grønnsaker

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Saftig ørret og asiatiske smaker er en herlig kombinasjon. Denne fargerike retten er ikke bare pen å se på, den er også kjapp å tilberede og en fryd å spise.

Fremgangsmåte

Start med å lage asiatisk marinade. Bland soyasaus, honning/brunt sukker og finhakket koriander. Pensle ørretfiletene med marinaden, og la den trekke inn i fisken i 5–10 minutter.
Tips! Lag gjerne dobbel porsjon av marinaden! Den er perfekt til å pensle den ferdige middagsretten med.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje. Stek ørretfiletene på middels til høy varme i 1,5–2 minutter på hver side. Ta fisken ut av stekepannen.
Bruk den samme stekepannen til å steke wokgrønnsakene i. Varm opp 2 ss olivenolje i pannen. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Unngå å røre ofte under stekingen, da blir grønnsakene mer sprø og saftige. Skru av varmen, tilsett woksausen og bland godt.
Anrett wokgrønnsakene rett på tallerken, legg ørretfileten på toppen. Pensle eventuelt retten med resten av marinaden.

Tips:

I denne oppskriften kan du fint bruke andre typer fisk som laks- eller torskefilet.