Pai med pølse

Pai med pølse

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Pai er populært å servere både til hverdag og fest! Dette er en oppskrift med ost og pølser, men fyllet kan varieres etter eget ønske. I denne oppskriften kan du gjerne bytte ut pølse med middagsrester som f.eks. skinke, kylling eller spekeskinke i strimler. Her har vi valgt å servere den med en frisk grønn salat til.

Fremgangsmåte

Start med å lage paideigen. Bland mel og salt. Kutt smøret i terninger og smuldre det inn i melet med fingrene. Bland i egg og 1 ss vann, og kna sammen deigen til den er glatt. Tilsett mer vann hvis den er tørr. Pakk deigen i plast og sett den kaldt.
Når deigen er kald og fast, etter minimum 1 time, kan du legge paideigen på et bakepapirark og kjevle den ut. Løft bakepapiret over i en smurt paiform. Snu arket, trykk deigen ned i formen og riv av bakepapiret. Prikk paideigen med en gaffel.
Fyll paien med revet ost, hakket løk, pølse i biter (uten skinn), tomater delt i to og strimlet spinat. Visp sammen egg, fløte, vann, salt og pepper. Hell eggeblandingen over fyllet.
Stek paien på 175 ºC i ca. 40 minutter, til eggeblandingen har stivnet, (ca. 20 minutter hvis du bruker porsjonsformer).
Server paien varm eller kald med frisk grønn salat.

Tips:

Du kan eventuelt bruke ferdig paibunn. Bruk en paiform på 28 cm eller 4 porsjonsformer.