Bacalao (DNT)

På tur i fjellet, eller langs sjøen? Fiske kan du uansett. Har du ikke fiskelykke så er klippfisk lett å bære i sekken. Men du finner også deilig ferdig bacalao i proviantlageret. Med litt ekstra tomater, linser og grønnsaker blir bacalaoboksen middag til flere.

20-40 min
Enkel
Bacalao (DNT)
Tips!

Gryta kan bygges ut ytterligere med mer grønnsaker, bønner eller byggryn. Server med brød eller knekkebrød og smør.

Slik gjør du

    1. 1
      Ha røde linser og tomat i en gryte og kok linsene i 12–15 min, til de er møre.
    2. 2
      Tilsett bacalao og grønnsaker og varm opp til ønsket temperatur, juster konsistensen med vann. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Har du selvfisket fisk? Rens, del og legg den i gryta, og la den trekke i noen minutter sammen med Bacalaoen.
    4. 4
      Topp med chili og oliven.
    5. 5
      FRA NATUREN: Sommer: Kløverblomster, sukkertare og selvfisket fisk. Høst: Selvfisket fisk og bergmynte.