Bacalao (DNT)
På tur i fjellet, eller langs sjøen? Fiske kan du uansett. Har du ikke fiskelykke så er klippfisk lett å bære i sekken. Men du finner også deilig ferdig bacalao i proviantlageret. Med litt ekstra tomater, linser og grønnsaker blir bacalaoboksen middag til flere.
20-40 min
Enkel
Tips!
Gryta kan bygges ut ytterligere med mer grønnsaker, bønner eller byggryn. Server med brød eller knekkebrød og smør.
Slik gjør du
- 1Ha røde linser og tomat i en gryte og kok linsene i 12–15 min, til de er møre.
- 2Tilsett bacalao og grønnsaker og varm opp til ønsket temperatur, juster konsistensen med vann. Smak til med salt og pepper.
- 3Har du selvfisket fisk? Rens, del og legg den i gryta, og la den trekke i noen minutter sammen med Bacalaoen.
- 4Topp med chili og oliven.
- 5FRA NATUREN: Sommer: Kløverblomster, sukkertare og selvfisket fisk. Høst: Selvfisket fisk og bergmynte.
- 1