Ostekake med blåbær

Ostekake med blåbær

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Bakt ostekake med blåbær er en kjent klassiker, og det er ikke uten grunn. Her får du en deilig kake med friske blåbær.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 ℃.
Knus kjeksen og blant med smeltet smør i en bolle.
Fordel kjeksmassen i bunnen av en smurt kakeform, ca. 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Sett bunnen i kjøleskap, og la den stå kaldt samtidig som kremen lages.
Bland sammen sukker, kesam og kremost med en håndmikser. Ha i ett egg av gangen, og rør godt inn. Rør inn blåbær og sitronskall, og fordel massen over kakebunnen.
Stekes helt nederst i stekeovnen i ca. 90 minutter. Følg med den siste halvtimen. Avkjøl kaken før den tas ut av formen. Dryss gjerne over litt melis og friske blåbær rett før servering.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i oktober.