Ingredienser
Bakt ostekake med blåbær er en kjent klassiker, og det er ikke uten grunn. Her får du en deilig kake med friske blåbær.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 160 ℃.
-
Knus kjeksen og blant med smeltet smør i en bolle.
-
Fordel kjeksmassen i bunnen av en smurt kakeform, ca. 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Sett bunnen i kjøleskap, og la den stå kaldt samtidig som kremen lages.
-
Bland sammen sukker, kesam og kremost med en håndmikser. Ha i ett egg av gangen, og rør godt inn. Rør inn blåbær og sitronskall, og fordel massen over kakebunnen.
-
Stekes helt nederst i stekeovnen i ca. 90 minutter. Følg med den siste halvtimen. Avkjøl kaken før den tas ut av formen. Dryss gjerne over litt melis og friske blåbær rett før servering.
-
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i oktober.