Ingredienser
Dette er en saftig ostekake, toppet med herlig appelsincurd. Server kaken i porsjonsglass eller som en hel kake. Curden kan også brukes på sjokolademousse.
Fremgangsmåte
-
Varm opp appelsinsaften. Ha i gelépulver og rør om til det er helt oppløst. Avkjøl mens ostekremen lages.
-
Ha kremosten i en bolle og sikt inn melis og vaniljesukker. Pisk sammen til en jevn masse.
-
Pisk kremfløten til stiv krem og vend inn i ostemassen.
-
Tilsett den avkjølte appelsin-geléen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
-
Fordel ostemassen i porsjonsglass eller kakeform og sett kaldt i minimum 2 timer.
-
Knus kjeksen. Smelt smør og rør inn i kjekssmulene. Sett til side.
-
Rist mandelflak i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge og du kjenner aromaen av varme mandler. Avkjøl på tallerken eller kjøkkenpapir.
-
Sett glassene med ostemasse ut i romtemperatur 15 minutter før servering.
- Appelsincurd
-
Vask appelsinene godt. Riv skallet og press ut saften.
-
Ha appelsinsaft og -skall i en kasserolle. La det småkoke til væsken er redusert til ca. 1/3. Rør inn limesaften.
-
Hell den konsentrerte væsken over i en bolle/skål som tåler varme og rør inn smør, sukker og sammenvispede egg.
-
Sett bollen over et vannbad (uten at bollen kommer i kontakt med det varme vannet) og rør kontinuerlig til kremen får en fin og tykk konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Kremen tykner enda mer når den avkjøles. Får du problemer med å tykne kremen kan du tykne den med Maizena.
-
Avkjølt appelsincurd helles på ostekakene i glass eller på kaken rett før servering.
-
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.