Fondue

Fondue kommer i flere former, men det de har til felles er at de tilberedes i en kjele på bordet over en flamme! Med vår kjøttfondue og alt det gode tilbehøret sitter man lenge ved bordet og nyter både maten og gjestene!

40-60 min
Middels
Fondue

Slik gjør du

    1. 1
      Varm oljen til 180 °C i en fonduegryte på kokeplaten. Gryten bør ikke være mer enn 3/4 full.
    2. 2
      Dypp en tresleiv ned i gryten for å sjekke at oljen er varm nok. Bruser det rundt sleiva er oljen varm nok.
    3. 3
      Flytt gryten over på varmestativet og reguler brennerne underveis slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
      Tips!

      Del kjøtt og/eller kylling i passende biter. Skrell sjalottløken og del i to hvis de er litt store. Vask og tørk paprika og del i passende biter.

    4. 4
      Stikk kjøtt og grønnsaker på fonduegafler og stek dem i den varme oljen. Hvor lenge du lar de stå er avhengig av type kjøtt og hvor godt stekt du liker det.
    5. 5
      Server med noen gode sauser og en god salat til hvis ønskelig.