Okse-curry med korianderris

Okse-curry med korianderris

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Få fart på smaksløkene med en «hot» og varmende currygryte! Denne indisk-inspirerte retten er ikke bare god, men også enkel å tilberede.

Fremgangsmåte

Finhakk løk, chili og hvitløk. Kutt gulrot og stangselleri i jevne biter.
Fres karbonadedeigen i olje i en jerngryte. Ha i løk, chilli, hvitløk og karripulver når kjøttet er omtrent halvstekt. Stek videre til kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett gulrot, stangselleri, tomatpuré og grønnsakbuljong. La gryten koke på middels varme til nesten all væsken er fordampet.
Korianderris:
Finhakk løken. Fres løk og malt koriander i en kjele til løken er gyllen. Ha i ris og rør godt. Kok risen etter anvisning på pakken. Vend finhakket koriander inn i risen rett før servering.
Server gryteretten med korianderris og naturell yoghurt til.

Tips:

Lag hjemmelaget currypulver: 1 ss malt koriander, 1½ ts cumin, 1 ts gurkemeie, ½ ts sort pepper, ½ ts chillipulver, ½ ts malt ingefær