Ingredienser
Store, seige og myke sjokoladekjeks er et populært innslag på kakefatet, og de smaker aller best nylaget. Med samme deig kan du også lage små kjeks – hvis du heller vil det. Gå da litt ned på steketiden. Oppbevar kjeksene i luftette glass eller bokser slik at de holder seg myke.
Fremgangsmåte
-
Pisk smør, sukker og brunt sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett og ett. Visp godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker, og rør det kjapt sammen med det andre til deigen er godt blandet. Hakk sjokoladen og bland den raskt inn i deigen.
-
Form deigen til valnøttstore boller og la dem hvile i kjøleskapet i et par timer, eller gjerne natten over.
-
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Fordel bollene på to bakepapirkledde stekebrett. Kjeksene vil flyte en del utover under steking, så pass på at det er litt avstand mellom dem.
-
Dryss en klype salt over hver bolle. Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og stekt. Avkjøl kjeksene først på brettet før du løfter dem forsiktig over på en rist.
-
Kjeksene er aller best nystekt, men holder seg fint i en tett boks.