Ingredienser
Fremgangsmåte
-
Romtemperer brystet, og brun det gyldent på alle sider i smør. Stek brystet ved 160°C i ca. 1 time. Sjekk med steketermometer. Brystet er ferdig når kjernetemperaturen er 68°C.
-
Pakk inn brystet i folie og la det hvile i 10 minutter før det skjæres opp i skiver.
-
Kok løken i lettsaltet vann til de er litt myke. Kok med aspargesbønnene i 1 minutt. Stek sjampinjoner, løk og aspargesbønner i smør.
- Tranebærchutney
-
Kok tranebær i portvin (eller solbærsaft) og sukker i en liten kjele over svak varme. Rør innimellom og la det koke inn til passe konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Smak til med litt salt.
- Til servering
-
Server kalkunbrystet i skiver med grønnsaker og tranebærchutney. Server gjerne med stekte eller kokte poteter, og en deilig sjysaus