Mac ‘n’ cheese med blomkål

Mac ‘n’ cheese med blomkål

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Gratinert makaroni og blomkål i en tykk ostesaus kan jo ikke bli feil. Amerikas comfort-food nummer en er en ordentlig koserett.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ° C.
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Del blomkål i små buketter og skjær stilken i biter. Ha blomkål i gryta sammen med makaronien når halve koketiden gjenstår. Ta av 1 dl av kokevannet, og oppbevar dette til senere, og hell av resten av kokevannet.
Smelt margarin i en kjele over svak varme og rør inn melet. Tilsett litt og litt melk under omrøring, slik at det ikke klumper seg. Bring sausen til kokepunktet når all melken er tilsatt og la den koke i noen minutter. Trekk kjelen bort fra varmen og tilsett ost, kokevannet du tok av fra makaronikjelen, salt og pepper.
Ha makaroni og blomkål ostesausen, tilsett erter og ha det hele i en ildfast form. Jevn ut overflaten.
Riv hvitløk på et lite rivjern og bland sammen hvitløk, brødrasp og timian. Strø denne blandingen på toppen av pastablandingen.
Sett formen på en rist midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter, til sausen bobler og overflaten er gyllenbrun. Mac ‘n’ cheese kan serveres som selvstendig rett, gjerne med en frisk salat ved siden av. I USA blir retten ofte servert som tilbehør til stekt biff eller andre kjøttretter. Du kan gjøre retten litt lettere ved å blande inn mer grønnsaker. Du kan også halvere ostemengden og oppnå et velsmakende resultat.