Lammestek med rotgrønnsaker

Lammestek med rotgrønnsaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lag ekte påskeglede rundt matbordet med saftig lammestek og rotgrønnsaker!

Fremgangsmåte

Stek lammesteken etter anvisning på pakken. Pakk steken inn i aluminiumsfolie når den er ferdig stekt, og dekk til med et kjøkkenhåndkle slik at den holder seg varm.
Skru opp ovnen til 220 °C. Skrell sjalottløken og del den i to. Skrell resten av grønnsakene og kutt dem i passelige biter. Bland grønnsakene med olivenolje, urter, salt og pepper.
Fordel grønnsakene og hvitløk utover et stekebrett. Legg gjerne rødbetene for seg selv slik at de ikke farger av på de andre grønnsakene. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter, vend på grønnsakene underveis.
Ha fløtepotetene i en ildfast form eller i porsjonsformer, og stek dem etter anvisning på pakken. Flytt rotgrønnsakene til nederste rille i ovnen, og la dem steke sammen med fløtepotetene i 20 minutter. Dekk grønnsakene med aluminiumsforlie dersom de er ferdig før fløtepotetene.
Tilbered sausen etter anvisning på pakken. Bytt ut 1 dl av væsken med rødvin for en fyldigere smak. Tilsett gjerne stekesjyen fra steken.
Server steken med rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus til.
Lammestek med rotgrønnsaker er hovedrett i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkt laks med frisk eplesalat og Sjokolade-panna cotta med bringebærsaus er dessert.

Tips:

Myntegelé passer godt til lammestek.