Ingredienser
Lag ekte påskeglede rundt matbordet med saftig lammestek og rotgrønnsaker!
Fremgangsmåte
-
Stek lammesteken etter anvisning på pakken. Pakk steken inn i aluminiumsfolie når den er ferdig stekt, og dekk til med et kjøkkenhåndkle slik at den holder seg varm.
-
Skru opp ovnen til 220 °C. Skrell sjalottløken og del den i to. Skrell resten av grønnsakene og kutt dem i passelige biter. Bland grønnsakene med olivenolje, urter, salt og pepper.
-
Fordel grønnsakene og hvitløk utover et stekebrett. Legg gjerne rødbetene for seg selv slik at de ikke farger av på de andre grønnsakene. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter, vend på grønnsakene underveis.
-
Ha fløtepotetene i en ildfast form eller i porsjonsformer, og stek dem etter anvisning på pakken. Flytt rotgrønnsakene til nederste rille i ovnen, og la dem steke sammen med fløtepotetene i 20 minutter. Dekk grønnsakene med aluminiumsforlie dersom de er ferdig før fløtepotetene.
-
Tilbered sausen etter anvisning på pakken. Bytt ut 1 dl av væsken med rødvin for en fyldigere smak. Tilsett gjerne stekesjyen fra steken.
-
Server steken med rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus til.
-
Lammestek med rotgrønnsaker er hovedrett i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkt laks med frisk eplesalat og Sjokolade-panna cotta med bringebærsaus er dessert.