Laks med asiatiske smaker

La laksemiddagen få en spennende vri og et spicy løft med smaker fra Asia.

20-40 min
Enkel
Laks med asiatiske smaker
Tips!

Har du frossen laksefilet med skinn, fjern skinnet mens fisken fortsatt er frossen, eller stek den med skinnet på og fjern skinnet før servering. Har du fersk laks, fjern skinnet med en skarp fileteringskniv.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 200°C.
    2. 2
      Finhakk sjalottløk og hvitløk. Smelt smør på lav varme til det blir nøttebrunt. Fres sjalottløk, hvitløk og ingefær i smøret til løken er blank og mør. Smak til med soyasaus, limesaft og chilisaus eller srirachasaus.
    3. 3
      Stek laksen i stekeovnen i ca. 10–15 minutter.
    4. 4
      Varm opp en wok- eller stekepanne med litt olje. Stek wokgrønnsakene på høy varme i 6–8 minutter.
    5. 5
      Topp laksefiletene med smøret og server med wokgrønnsaker til.