Ingredienser
Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her har du hele middagen i en form. Smak og krydder kan du variere slik kan det bli en ny rett hver uke.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Skrell potetene og kok helt møre i saltet vann, og skjær dem i skiver.
-
Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt.
-
Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm og dryss med salt.
-
Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.
- Hvit saus:
-
Finhakk løk og surr blankt i smør.
-
Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring.
-
Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper.
-
Hell sausen over i formen, og dryss ost på toppen.
-
Stek formen i stekeovnen i ca. 12 minutter.
-
Server retten med brød og cherrytomater ved siden om du har.