Kyllingvinger med sydeninspirerte grønnsaker

Kyllingvinger med sydeninspirerte grønnsaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kyllingvinger med ovnsbakte grønnsaker og fetaost gir en deilig smak av sydlandske strøk. Server retten med en sidesalat til, toppet med krutonger laget av brødrester.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Skrell rødløken og rens paprikaen, og kutt dem i strimler. Skrell potetene og del hver potet i fire båter. Finhakk hvitløken.
Legg rødløk, paprika og poteter i en ildfast form. Hell over olivenolje og eddik. Ha i hvitløk, oregano og rosmarin. Vend på grønnsakene og dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek grønnsakene i ovnen i 40 minutter. Ha i cherrytomater delt i to og fetaost, og stek videre under folie i 20 minutter til. Varm kyllingvingene i stekeovnen sammen med grønnsakene de siste 10–15 minuttene.
Lag sidesalaten: Bland olivenolje og eddik, og hell det over salaten. Topp med brødkrutonger og revet parmesan.
Dryss grovhakket mynte, og salt og pepper etter smak over grønnsakene rett før servering. Server kyllingvingene med grønnsakene og sidesalat til.
Brødkrutonger:
Del brødet først i skiver og deretter i terninger (ca. 1 cm). Bland brødet med presset hvitløk, og dryss over olivenolje og salt. Legg krutongene flatt utover i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Stek dem på 180 °C i stekeovn i ca. 20 minutter, til krutongene er sprø, og avkjøl.