Kyllingvinger med braiserte erter og speilegg

Kyllingvinger med braiserte erter og speilegg

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Her får kyllingvingene et sunt og godt følge med egg og erter.

Fremgangsmåte

Varm kyllingvingene etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og kutt vårløk i skiver. Ha olivenolje i en stekepanne, og fres hvitløk og vårløk på svak varme under lokk i 5 minutter. Hell på 3 dl vann og rør buljongterningene ut i vannet før du tilsetter ertene. Skru opp temperaturen og kok til ertene er myke og til væsken er redusert.
Bland inn strimlet spekeskinke og smak til med salt og pepper.
Tilbered fire speilegg over ertene ved å knekke ett egg om gangen og hell det forsiktig på toppen av ertene. Sett på lokk igjen og kok til eggehviten har stivnet, i ca. 3 minutter. Kok litt lenger dersom du ikke ønsker bløt eggeplomme.
Server kyllingvingene med braiserte erter med strimlet skinke og speilegg til.