Ingredienser
Server kyllingspyd rett fra grillen til Cæsarsalaten. Sommerlig og delikat.
Fremgangsmåte
- Cæsarsalat:
-
Lag grillsausen ved å finhakke hvitløk og chilipepper og frese det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke litt inn til en kraftig saus.
-
Skjær kyllingfiletene i biter og tre dem på spyd. Pensle med litt av hoi-sin sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i hoi-sin sausen før du griller/steker dem. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.
-
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en matprosessor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.
-
Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
-
Hvitløkspasta: Sett hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister. Bak i ovn ved 225 °C i ca. 15 minutter eller til hvitløkbåtene kjennes myke. Skjær et snitt i hvitløkbåtene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.
-
Server spydene med Cæsarsalat og ristet brød med hvitløkpasta.