Kyllingspyd med Cæsarsalat

Kyllingspyd med Cæsarsalat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Server kyllingspyd rett fra grillen til Cæsarsalaten. Sommerlig og delikat.

Fremgangsmåte

Cæsarsalat:
Lag grillsausen ved å finhakke hvitløk og chilipepper og frese det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke litt inn til en kraftig saus.
Skjær kyllingfiletene i biter og tre dem på spyd. Pensle med litt av hoi-sin sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i hoi-sin sausen før du griller/steker dem. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en matprosessor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.
Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
Hvitløkspasta: Sett hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister. Bak i ovn ved 225 °C i ca. 15 minutter eller til hvitløkbåtene kjennes myke. Skjær et snitt i hvitløkbåtene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.
Server spydene med Cæsarsalat og ristet brød med hvitløkpasta.

Tips:

Husk å legg grillspyd av tre i vann i minst 20 minutter før grilling, slik at de ikke tar fyr.