Ingredienser
Kyllingspyd med bakt aubergine og frisk salat smaker nydelig og gir oss den deilige vårfølelsen! Kyllingspydene kan gjerne lages på grillen.
Fremgangsmåte
-
Del auberginen i to og kutt hvitløken i skiver. Snitt et rutemønster i auberginen (ca. 1 cm dypt) og legg hvitløkskiver i noen av sprekkene. Pakk auberginen inn i aluminiumsfolie og bak i stekeovnen på 180 °C i ca. 25–30 minutter til den er mør. Skrap kjøttet fra auberginen ut med en skje og ha det i en skål. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
-
Lag kyllingspydene: Bland egg og mel og pisk til det er helt fri for klumper. Ha i resten av ingrediensene til kyllingspydene og bland det godt sammen.
-
La farsen hvile i ca. 20 minutter slik at det får satt seg. Form farsen (ca. 2 cm tykkelse) rundt grillspyd.
-
Pensle kjøttet med litt olje og stek spydene i stekeovnen på 180 °C i 20–30 minutter, eller på en grill til de har fått fin farge og er gjennomstekte.
-
Kutt squash og tomater i ca. 1 cm store terninger, og bland det med olivenolje, persille, sitronsaft, salt og pepper.
-
Stek lefsene i en tørr stekepanne, eller varm dem på indirekte varme på grill.
-
Server kyllingspydene i potetlefser, med bakt aubergine og tomat- og squahsalat til.