Kyllingkjøttboller med rotmos og kokossaus

Kyllingkjøttboller med rotmos og kokossaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Sett smak på kjøttbollene! Kyllingkjøttboller med rotmos og spicy kokossaus er en smakfull rett som krydrer opp hverdagen.

Fremgangsmåte

Start med rotmosen. Skrell persille- og gulrøttene, og del dem i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er myke og sil bort vannet. Mos de kokte persille- og gulrøttene til en grov puré sammen med smøret. Smak til med salt og pepper.
Vask og rens blomkålhodet, og rasp det på et grovt rivjern, bruk stilken også. Kok blomkålen i lettsaltet vann i 5 minutter, og sil bort vannet.
Skrell og finhakk ingefær og hvitløk, finhakk også chili. Stek ingefær, hvitløk og chili i en varm stekepanne med litt smør i 2 minutter. Ha i kjøttbollene og stek til de er gylne på alle sidene. Ta ut kjøttbollene og hold dem varm, la grønnsakene være igjen i pannen. Tilsett kokosmelk i pannen og la det koke til kokosmelken er redusert til halve mengden. Tilsett salt og pepper etter smak.
Kok risen etter anvisning på pakken. Damp eller kok sukkerertene i 2 minutter.
Anrett tallerkenen med kokossaus i bunnen, deretter rotmos og blomkål. Topp med kjøttboller.
Server retten med sukkererter og ris til.