Kyllingkjøttboller i fløtesaus

Kyllingkjøttboller i fløtesaus

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En varmende rett med kyllingkjøttboller i fløtesaus servert med ovnsbakte rotgrønnsaker er akkurat det vi trenger når høsten har meldt sin ankomst!

Fremgangsmåte

Start med å tilberede rotgrønnsakene. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skrell rotgrønnsakene, skjær dem i jevne staver og legg utover på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over timian og litt olivenolje. Krydre med salt og pepper, og vend det godt inn i grønnsakene. Bak i stekeovnen til grønnsakene er møre, i ca. 30–40 minutter. Snu dem noen ganger underveis i stekingen.
Tilbered fløtepotetene etter anvisning på pakken.
Lag saus: Smelt smør i en kjele på middels temperatur. Rør inn mel med en visp, og fortsett å røre mens jevningen brunes. Når jevningen har blitt nøttebrun sper du med varm kraft, litt om gangen. Visp godt hele tiden slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke i ca. 15 minutter, rør om av og til. Tilsett fløte mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
Legg kyllingkjøttbollene i den varme sausen og la de trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
Server kyllingkjøttboller i fløtesaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og fløtepoteter til. Tyttebærsyltetøy er perfekt tilbehør til denne retten!

Tips:

Grønnsakene kan erstattes med andre rotgrønnsaker, bruk det du har tilgjengelig eller det du liker best.