Spicy kyllingpai
Pai er deilig mat å servere til middag, og restene er ypperlig
lunsjmat dagen etter. Har du dårlig tid, kan du kjøpe en ferdig
paibunn som du bare kjevler ut.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Bland mel og smør i en bolle og begynn å smuldre sammen med fingrene til du har en kornete blanding. Tilsett vannet og fortsett å kna sammen til du har en smidig og jevn deig. Pakk inn deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
- 2Kjevle ut deigen eller trykk den ut med fingrene i en paiform. Prikk deigen med en gaffel og stek ved 200ºC i ca. 12 minutter, eller til bunnen er gylden.
- 3Stek kylling og bacon. Når dette er nesten ferdig tilsetter du sjampinjong, chili, hvitløk, vårløk, tomater og paprika. Stek videre til alt har en gylden farge. Ha fyllet i paibunnen.
- 4Pisk sammen egg, melk og gressløk i en bolle. Krydre med salt og pepper. Hell eggestanden over fyllet i paibunnen.
- 5Strø over ost og stek paien midt i ovnen ved 180ºC i ca. 25 minutter. Klar, ferdig og server!
- 6kilde: http://www.prior.no
- 1