Kyllingspyd med Cæsarsalat
Server kyllingspyd rett fra grillen til Cæsarsalaten. Sommerlig og delikat.
40-60 min
Vanskelig
Tips!
Husk å legg grillspyd av tre i vann i minst 20 minutter før grilling, slik at de ikke tar fyr.
Slik gjør du
Cæsarsalat:
- 1Lag grillsausen ved å finhakke hvitløk og chilipepper og frese det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke litt inn til en kraftig saus.
- 2Skjær kyllingfiletene i biter og tre dem på spyd. Pensle med litt av hoi-sin sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i hoi-sin sausen før du griller/steker dem. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.
- 3Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en matprosessor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.
- 4Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
- 5Hvitløkspasta: Sett hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister. Bak i ovn ved 225 °C i ca. 15 minutter eller til hvitløkbåtene kjennes myke. Skjær et snitt i hvitløkbåtene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.
- 6Server spydene med Cæsarsalat og ristet brød med hvitløkpasta.
- 1