Kyllingsatay med peanøttsaus, mango- og agurksalat

Denne kyllingsatayen er helt fantastisk på smak! Peanøttsausen er både marinaden til kjøttet og skal serveres med retten. Frisk og godt blir det sammen med en mango- og agurksalat.

60+ min
Middels
Kyllingsatay med peanøttsaus, mango- og agurksalat
Tips!

Som ekstra tilbehør passer det fint med kokt ris.

Slik gjør du

    1. 1
      Kjør alle ingrediensene til sausen sammen i en hurtigmikser, til en tykk og jevn saus. Juster konsistensen med varmt vann.
    2. 2
      Bland kyllingen med 1/3 av sausen og la den marinere i minst en times tid i kjøleskapet.
    3. 3
      Kok opp eddik, vann, sukker og ingefær til salaten. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl laken. Finsnitt chilien og rist vekk det meste av frøene. Skjær løken i tynne skiver. Del agurken på langs. Skrap vekk den bløte kjernen med en teskje, og skjær agurken i jevne biter. Rens og skjær mangoen i jevne biter. Bland laken sammen med chili, løk, agurk og mango.
    4. 4
      Pensle eller gni kyllingen med litt olje og grill over middels høy til høy varme i 12-15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu kyllingstykkene underveis slik at de blir jevnt grillet.
    5. 5
      Varm resten av sausen i en kasserolle og server sausen ved siden av.
    6. 6
      Dryss over peanøtter, litt chili, mynte og koriander ved servering.