Helstekt kylling på grønnsakseng

Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester?

60+ min
Middels
Helstekt kylling på grønnsakseng

Slik gjør du

    1. 1
      Smelt smør og bland det med sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 °C og stek den i 45 minutter.
    2. 2
      Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Legg bitene rundt kyllingen og stek videre ca. 45 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
    3. 3
      Løft kyllingen ut av formen og la den hvile ca. 10 minutter før oppskjæring. La grønnsakene stå i ovnen mens kyllingen hviler.
    4. 4
      Tips: Det enkleste er å skjære opp kyllingen på kjøkkenet. Er du dreven, kan du servere kyllingen hel og skjære den opp ved bordet.
    5. 5
      Tips til saus: Fløtesaus eller en appelsin- og honningsaus anbefales til denne retten.