Helstekt kylling på grønnsakseng
Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester?
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Smelt smør og bland det med sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 °C og stek den i 45 minutter.
- 2Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Legg bitene rundt kyllingen og stek videre ca. 45 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
- 3Løft kyllingen ut av formen og la den hvile ca. 10 minutter før oppskjæring. La grønnsakene stå i ovnen mens kyllingen hviler.
- 4Tips: Det enkleste er å skjære opp kyllingen på kjøkkenet. Er du dreven, kan du servere kyllingen hel og skjære den opp ved bordet.
- 5Tips til saus: Fløtesaus eller en appelsin- og honningsaus anbefales til denne retten.
- 1