Frikassé med kylling
Kylling gir god kraft. Den kan eventuelt legges dypfryst i kjelen, og kokes opp med kaldt vann. Sett av litt tid til å lage en skikkelig frikassé i dag, og du skal se at det blir en av familiens store favorittretter.
20-40 min
Middels
Slik gjør du
- 1Legg kylling eller høns i en kjele. Tilsett salt, laurbærblad, hel pepper, det grønne fra purre og eventuelt persille- og sellerirot. Hell på 1 1/2 liter kokende vann, eller til det så vidt dekker. La kyllingen trekke under lokk i 3/4-1 time, høns i ca. 2 timer, til lårbenet lett kan løsnes fra skroget.
- 2Ta høns eller kylling opp av kraften. Sil kraften og hell den tilbake i kjelen.
- 3Skjær grønnsakene i staver eller skiver, og kok dem i kraften i ca. 15 minutter, til de er møre. Sil kraften og sett grønnsakene til side.
- 4Smelt smøret i kjelen. Rør inn mel og spe med varm kraft, litt etter litt, under omrøring, til en halvtynn saus. La sausen koke litt, og smak den eventuelt til med salt eller smuldret buljongterning, pepper og fløte.
- 5Fjern skinn og bein, og skjær kjøttet i passe biter som legges i sausen. Tilsett grønnsakene og la alt bli godt gjennomvarmt før servering. Dryss persille eller annet grønt over.
- 6Server gjerne frikasseen i dype middagstallerkener, med skje i tillegg til kniv og gaffel.
- 1