Kylling vingeklubber med bbq-saus, grillet mais og blomkålsalat

Kylling vingeklubber med bbq-saus, grillet mais og blomkålsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag en skikkelig kosemiddag med marinerte kyllingvinger, grillet mais og en frisk blomkålsalat. Server gjerne med ekstra BBQ-saus til.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader. Fordel vingeklubbene utover et stekebrett med bakepapir, drypp over noen gode dråper olje og krydre med salt og pepper. Stek vingeklubbene som beskrevet på posen.
Rens og skjær blomkålen i minibuketter. Rens og finsnitt rødløk og vårløk.
Visp sammen majones, yoghurt, sukker og eddik. Juster smaken etter ønske, men dressingen skal være litt søt.
Bland dressingen sammen med grønnsakene og la salaten få stå og godgjøre seg en halvtimes tid. Dryss til slutt over hakkede urter.
Grill eller stek maiskolbene over høy varme til de har fått god farge og er gjennomvarme. Server maisen hel eller del kolben opp i mindre stykker. Pensle dem gjerne med litt smør og dryss over litt salt.
Vend de nystekte vingeklubbene med BBQ-saus og server dem med mais og blomkålsalat. Topp gjerne salaten med litt syltet rødløk og server ekstra BBQ-saus ved siden av.