Krydderkake

Krydderkake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne saftige kaken med julens krydderier er lekker med både melisglasur eller kremostglasur. Eller du kan droppe glasuren og servere den i tynne skiver med smør eller gode oster.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 °C. Bruk en savarinform eller en rund kakeform med diameter ca. 22–24 cm. Smør formen godt med mykt smør.
Smelt smøret og avkjøl. Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Pisk egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Rør det smeltede smøret, kefirmelk og alt det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i kakeformen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl kaken litt i formen, før du forsiktig vender den over på en rist. Pynt kaken med melisglasur eller kremostglasur etter eget ønske.
Melisglasur:
Ha melis i en bolle. Visp inn sitronsaft/vann, litt etter litt, til en tykk melisglasur. Fordel melisglasuren over kaken og pynt med røde bær.
Kremostglasur:
Pisk smøret mykt og luftig. Tilsett osten og rør det godt sammen til blandingen er glatt og jevn. Visp inn melis og limesaft. Fordel kremostglasuren over kaken.