Koteletter med ovnsbakte grønnsaker

Koteletter med ovnsbakte grønnsaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ovnsbakte grønnsaker hører høsten til og fungerer supert som tilbehør til koteletter. Denne retten egner seg like godt til hverdag som til helg.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Skrell rotgrønnsakene og potetene, og skjær dem i mellomstore terninger. Hakk løken og kutt paprikaen (også den som skal i sausen) i passelige biter. Del alle tomatene i 4 båter (også de som skal i sausen).
Legg rotgrønnsakene, hakket løk og 3 hele hvitløksbåter i en ildfast form. Strø over paprika og hell over olivenolje. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 30 minutter. Ha i alle tomatene og stek videre i 10 minutter. Ta grønnsakene ut fra stekeovnen.
Lag saus: De stekte hvitløksbåtene tar du ut av formen og presser dem. Ta ca. halvparten av den stekte paprikaen og ⅔ av tomatene ut av formen, og bland dem med presset hvitløk, mandler og malt chili. Kjør dette til en fin saus med en stavmikser eller i en foodprocessor.
Stek kotelettene i smør eller olje i en varm stekepanne i ca. 5 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og gylne.
Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Kok opp en kjele med vann. Tilsett litt salt og legg i aspargesene. Kok dem i ca. 5 minutter til de er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand. Server kotelettene med rotgrønnsakene, asparges og saus til.

Tips:

Dersom du ønsker det kan du erstatte noen av rotgrønnsakene med andre grønnsaker som f.eks. gulrot, persillerot, kålrot eller mer potet.