Ingredienser
Kjøttdeig, brokkoli og løk i skjønn harmoni! Denne hjemmelagde paien er både himmelsk på smak og en sikker vinner rundt middagsbordet.
Fremgangsmåte
- Bunn
-
Skjær kaldt smør i mindre biter og kjør smør og mel sammen i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør deigen raskt sammen til den akkurat samler seg. Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile en times tid i kjøleskapet. Her har vi brukt kjøttdeig av kylling, men andre typer kjøttdeig kan også brukes.
-
Varm ovnen til 180 grader. Kjevl ut og kle formen med deigen. Press godt inntil sidene og la den gjerne henge litt over kanten. Skjær vekk det overflødige. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen midt i ovnen i 15 minutter.
-
Rens og skjær løken i skiver og purren i tynne ringer. Del brokkolien i minibuketter.
-
Fres løken gyllen og myk i litt olje eller smør i en stekepanne, tilsett purre og fres videre i et minutt. Ha det over paibunnen. Stek brokkolibukettene knapt møre over høy varme, krydre lett med salt og pepper og hell brokkolien over i paibunnen. Fres baconet over høy varme, tilsett kjøttdeigen og stek alt gyllent – «hakk» opp kjøttdeigen underveis i stekingen. Krydre med salt og pepper og ha kyllingkjøttdeigen over i paiformen. Fordel alt jevnt utover og dryss over osten. Visp sammen creme fraiche og egg. Krydre med salt og pepper og hell blandingen over i paibunnen. Stek paien midt i ovnen i ca. 45 minutter, til overflaten er gyllen og paien har «satt seg».
-
Del tomatene i to eller fire. Finsnitt rødløken. Bland tomater og rødløk med litt grovhakkede urter, noen rause dråper olivenolje og en god klype salt.
-
Server paien lun med frisk tomatsalat.
-
Denne retten inneholder ca. 1000 g grønt.