Kjøttdeiggryte

Enkel og mild hverdagsgryte med kjøttdeig. Sammen med en god, hjemmelaget potetmos kan vi love deg et supert middagsmåltid som faller i smak hos alle aldersgrupper.

20-40 min
Enkel
Kjøttdeiggryte

Slik gjør du

    1. 1
      Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter.
    2. 2
      Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Server sammen med flatbrød og rørte tyttebær.
  1. Potetmos

    1. 1
      Start med å skrelle poteter og dele dem i grove biter til potetmos. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet.
    2. 2
      Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med krydder.