Kjøttdeiggryte
Enkel og mild hverdagsgryte med kjøttdeig. Sammen med en god, hjemmelaget potetmos kan vi love deg et supert middagsmåltid som faller i smak hos alle aldersgrupper.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter.
- 2Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
- 3Server sammen med flatbrød og rørte tyttebær.
- 1
Potetmos
- 1Start med å skrelle poteter og dele dem i grove biter til potetmos. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet.
- 2Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med krydder.
- 1