Karrikylling med grønnsaksris

Karrikylling med grønnsaksris

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Spicy karrikylling er noe de fleste er glad i. Prøv vår variant av den velkjente indiske favoritten og gjør måltidet komplett med herlig grønnsakris.

Fremgangsmåte

Finhakk ingefær, løk og hvitløk.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kylling-kjøttdeigen på høy temperatur til den er gyllen og gjennomstekt. Senk temperaturen til middels varme og tilsett finhakket ingefær, løk og hvitløk. Stek videre i ca. 2 minutter.
Rør inn karripulver og bland godt. Tilsett kokosmelk og la det trekke i ca. 2–3 minutter. Smak til med limesaft, salt, pepper og finhakket koriander rett før servering.
Grønnsaksris:
Kok risen etter anvisning på pakken.
Del paprika og stangselleri i små terninger, og finhakk vårløken.
Fres grønnsakene i en kjele med olje. Tilsett den kokte risen når grønnsakene er blitt møre. Bland det godt og smak til med salt og pepper. Litt soyasaus eller sweet chilisaus kan også tilsettes om det er ønskelig.
Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag Bakt paprika med karrikylling av restene etter denne middagen.

Tips:

Bruk gjerne det du har av grønnsaker i grønnsakrisen.