Karbonade med speilegg

Karbonade med speilegg

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Karbonade med speilegg, eller patentsmørbrød som det også blir kalt, er en god gammel norsk klassiker. Aller best smaker det med hjemmelagete karbonader av grovmalt norsk storfekjøtt, men du får et dugandes smørbrød med «karbis» fra butikken også. Et perfekt stekt egg på toppen er prikken over i-en.

Fremgangsmåte

Varm ferdigstekte karbonader i ½ ss margarin i en stekepanne. Legg dem over på en tallerken og hold dem varme. Stek løken myk og gyllen i samme panne. Skyll av pannen og varm den igjen.
Smelt resten av margarinen i stekepannen og stek egg til eggehviten har stivnet.
Legg brødet på to tallerkener. Legg på salatblader.
Legg karbonade og sylteagurk på brødet og plasser stekt egg på toppen. Pynt med tomatskiver.