Kapteinens fylte med ertesalat og potetkake

Kapteinens fylte med ertesalat og potetkake

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Dette er et herlig hverdagsmåltid! Server fisken med potetkaker til, de smaker nydelig og er en ypperlig måte å få brukt opp kokte poteter fra gårsdagens middag på.

Fremgangsmåte

Stek fisken etter anvisning på pakken.
Kok opp vann, hell i de frosne ertene og kok i 4 minutter. Sil av kokevannet og bland ertene med ketchup, søt chilisaus og rømme. Smak til med salt og pepper.
Skrell de kokte/bakte potetene og mos dem grovt med en gaffel. Rens og finhakk løken. Pisk eggene, gjerne med en stavmikser, og rør inn hvetemel, bakepulver, salt og pepper. Vend inn poteter og løk. Form potetmassen til runde boller og press dem flate.
Varm olje i en stekepanne, og stek potetkakene i ca. 3 minutter på hver side til de er gylne.
Server Kapteinens fylte med ertesalat, potetkake, raspet sitronskall og sitronbåter.

Tips:

Dersom rømmen har gått ut på dato kan du trygt benytte den i matlaging så lenge den ikke lukter og smaker rart.