Kalkunfilet med rosenkål og waldorfsalat

Kalkunfilet med rosenkål og waldorfsalat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Kalkunfilet er smakfull festmat som gjerne serveres til nyttår. Kalkunfilet er enkelt å tilberede, og blir garantert saftig siden den stekes i stekpose. Server kalkunen med waldorfsalat, rosenkål eller annet godt tilbehør som passer til.

Fremgangsmåte

Start med å lage peppersausen: Finhakk sjalottløk, knus pepper og fres det i litt smør i en liten kjele eller panne. Tilsett oksekraft litt etter litt, og la det koke opp. Tilsett fløte og smak til med salt. Bruk gjerne en stavmikser hvis du foretrekker en glatt saus.
Stek kalkunfileten etter anvisning på pakken.
Kok potetene i lettsaltet vann i noen minutter, men ikke til de er helt møre. Hell av kokevannet, ha potetene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje. Legg gjerne et par kvister rosmarin i formen. Bak potetene i stekeovnen på 200 °C i ca. 15 minutter.
Rens rosenkålen og del den i to. Smelt smør i en stekepanne og tilsett sukker. Stek kålen gyllen, og smak til med salt og pepper.
Stek baconet sprøtt i en stekepanne.
Kutt eple og selleri i fine skiver, og del druene i to eller fire. Hell waldorfsalaten i en bolle, og tilsett eple, selleri og druer. Bland det sammen. Bland gjerne litt mer kremfløte i salaten og topp gjerne med finhakket persille og grovhakkede valnøtter.
Skjær kalkunenfileten i fine skiver og server den med baconterninger, rosenkål, bakte småpoteter, waldorfsalat og peppersaus til.
Kalkunfilet med rosenkål og waldorfsalat er hovedrett i en 3-retters meny. Hvor forretten er Bakte asparges med spekeskinke og jordbær og til dessert en fristende Porsjonspavlova med friske bær.

Tips:

Oppskrift på hjemmelaget waldorfsalat