Kalkunfilet med chilibakte mandelpoteter

Kalkunfilet med chilibakte mandelpoteter

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kalkun passer til alt, og kan derfor kombineres sammen med mange spennende smaker. Her er kalkunfileten servert med søt frukt og sterk chili.

Fremgangsmåte

Saus:
Legg tørket aprikos i vann natten over.
Krydre kalkunfileten med salt og pepper og brun det på begge sider. Legg fileten i en ildfast form og fyll på 3 dl kraft/buljong. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kalkunfileten i forvarmet ovn på 125 °C til seketermometeret viser 65 °C. Øs over fileten flere ganger under steiketiden. Pakk fileten i folie og la kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer den opp.
Vask potetene og del dem i to på langs. Legg potetene med skallet ned i en form hvor bunnen er dekket med grovt salt. Pensle snittflaten med smør og dryss over litt finhakket chili. Bak dem i ovn ved 175 °C i 25-30 minutter.
Kok aprikosene knapt møre i bløtevannet, sil fra kraften og hold den varm.
Skrell bananene og del dem i fire. Stek dem lett i smør i en varm panne. De må ikke bli for bløte. Dryss finhakket chili over.
Smelt sukker til karamell. Spe med aprikoskraften, kyllingkraft og sjy fra steken. Reduser til 4 dl. Rør inn crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper. Er sausen for tynn kan du tilsette litt maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Server skiver av kalkunfilet med stekte bananer, mandelpoteter og saus. Pynt med finhakket chili og aprikosbiter.