Skolebarnas matmuffins

Matmuffins med skinke og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

20-40 min
Enkel
Skolebarnas matmuffins

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
    2. 2
      Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.
    3. 3
      Tips: Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.
    4. 4
      Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.
    5. 5
      Tips: Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.
    6. 6
      Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv Norvegia ost og strø over.
    7. 7
      Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.
    8. 8
      Tips: Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.